Snijd 1 kleine rode kool in kwarten en snijd de dikke stronk uit de stukken. Snijd de rest in smalle reepjes. Snijd 1 rode ui in smalle halve ringen en 1 stevige zoetzure appel in smalle reepjes. Verhit in de wok 3 el olie tot deze licht gaat walmen. Voeg dan de ui toe en roerbak deze ½ min. Bestrooi met 3 el bruine basterdsuiker en laat deze al omscheppend karameliseren. Voeg de appel en 3 el balsamico-azijn toe en laat de kool al omscheppend in 15 minuten beetgaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
Betsie (20-08-2011 10:38):
een heerlijke variatie op rodekool, wij hebben gesmuld. I.p.v een zoetzure appel heb ik een zoeten en een zure appel gebruikt.
De peper en het zout heb ik achterwege gelaten, rijst in tuinkruidenbouillonblokje erbij gekookt ,heerlijk!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |